Deli povezavo po e-pošti
Niso bila izpolnjena vsa zahtevana polja.
Pošlji e-pošto

Elektromagnetni ventili z energetsko varčno tuljavo za višanje in nižanje zmogljivosti

Z dolgo življenjsko dobo, tihi in varčni z energijo: S tuljavo za višanje in nižanje zmogljivosti lahko ne le prihranite denar, temveč tudi varujete okolje.

Medije, kot so tekočine ali plini, je treba blokirati, sprostiti, odmerjati, porazdeliti ali zmešati. Te naloge med drugim prevzamejo elektromagnetni ventili. Pri tem so podvrženi neštetim zahtevam v povsem različnih okoljih uporabe. Izziv za prihodnost je v trajnostni in energetsko varčni rešitvi elektromagnetnih ventilov.

Krmiljenje medijev z energetsko varčnimi elektromagnetnimi ventili

Ventili z elektromagnetnimi sistemi tuljav so zelo razširjeni na področju avtomatiziranega preklapljanja plinastih in tekočih medijev. V današnjem času so vedno pomembnejši njihova energetska učinkovitost, nizke emisije hrupa in to v povezavi z dolgimi intervali vzdrževanja. Sistemi tuljav z elektroniko za višanje in nižanje zmogljivosti zagotavljajo izboljšano zmogljivost ventilov, prihranek pri energiji in nova merila na področju gospodarnosti.

Elektromagnetni ventili z novo tehnologijo za višanje in nižanje zmogljivosti so 35 % manjši, vendar prav tako zmogljivi kot običajni. Po zaslugi tehnologije za višanje in nižanje zmogljivosti prav tako ne prihaja do obremenitev okolja, delujejo pa tiho in ne povzročajo neprijetnega brenčanja v omrežju ali žvižganja.

Učinkovitost

Prihranki energije do 80 % po zaslugi tehnologije dvojne tuljave

Dolga življenjska doba

Daljša tehnična življenjska doba in manjše nabiranje vodnega kamna zaradi nizkega lastnega segrevanja

Moč

Do 200 % višji preklopni tlak zaradi kratkotrajno povečanega vnosa energije na tuljavo (nadvzbujenost)

Kaj se skriva za elektroniko za višanje in nižanje zmogljivosti?

Tuljava za višanje in nižanje zmogljivosti je tuljava z dvojnim navitjem. Sestavljena je iz priteznega ter zadrževalnega navitja. Pri elektroniki za višanje in nižanje zmogljivosti se tuljava nadvzbudi z visokim tokovnim impulzom. To ustvari potrebno pritezno silo, ki jo ventil potrebuje za odpiranje. Po pribl. 500 milisekundah elektronika za višanje in nižanje zmogljivosti preklopi v energetsko varčni zadrževalni način. Pri tem se poraba električne energije drastično zniža. Tuljava je zato še posebej primerna za ventile, ki se uporabljajo v trajno odprtem stanju, na primer v ventilih za zavarovanje plinov ali vode iz vodovoda.

B
Usmernik in preklopna elektronika
Pritezno navitje
Pritezno navitje in zadrževalno navitje
A

A: Nadvzbujeno pritezno navitje ustvari v času pribl. 500 ms zelo visoko pritezno silo

B: Zadrževalno navitje po 500 ms preklopi v zaporedno vezavo glede na pritezno navitje in zniža tok, s tem pa porabo energije

Raznovrstna področja uporabe

Področja uporabe tuljave za višanje in nižanje zmogljivosti so zelo različna, še posebej pogosto pa se uporablja pri inštalacijah in ogrevanjih. Tuljavo za višanje in nižanje zmogljivosti je mogoče uporabiti vsepovsod, kjer morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji:

 • Treba je varčevati z energijo
 • Regulirati je treba vodo, ki vsebuje veliko vodnega kamna
 • V stavbah, kjer je treba preprečiti motnje zaradi elektromagnetnih polj
 • Vsepovsod, kjer tekočin in plinov, ki se regulirajo, ni dovoljeno segreti nad 55 °C
 • Vsepovsod, kjer se v stavbah uporabljajo trajno aktivirani elektromagnetni ventili, kot so na primer ventili za zavarovanje plinov in vode iz vodovoda
 • Vsepovsod, kjer se uporabljajo praznilni sistemi z baterijskim rezervnim napajanjem, da se zagotovi daljši varen čas delovanja

Do

80 %
prihranek energije po zaslugi tehnologije dvojne tuljave

Do

45 K
manjše lastno segrevanje in zaradi tega daljša tehnična življenjska doba in manjše nabiranje vodnega kamna

Do

200 %
višji preklopni tlak zaradi kratkotrajno povečanega vnosa energije na tuljavo (nadvzbujenost)

Vsaka dodana vrednost je korist za vas

Več prednosti, od katerih imate korist pri uporabi elektromagnetnih ventilov s tehnologijo za višanje in nižanje zmogljivosti:

Kick and Drop - Energy savings calculator

Calculate your personal energy and CO2 savings and see how you benefit from the new Kick and Drop technology.

Click here for the savings

Primer izračuna

 • Zavarovanje vode iz vodovoda

  Ventil ¾" do 1" z neposrednim delovanjem ali povezan (potrebna moč odpiranja pribl. 17 – 28 W) čas delovanja 240 dni po 12 ur s 100 % obratovalnega ciklusa po 2280 ur na leto.

  Razlika v moči: Tehnologija višanja in nižanja zmogljivosti AC19 porabi v primerjavi s standardno tuljavo pribl. 9 – 20 W manj. V povprečju je to 15 W.

  15 W x 2880 h = 43,2 kWh | cena električne energije* 0,30 centov/kWh = 12,96 €/leto – doplačilo za nakup pribl. 36 € (neto): Amortizacija dodatnih stroškov po pribl. 2,8 leta

Kateri elektromagnetni ventil s tehnologijo za višanje in nižanje zmogljivosti je primeren za vaš način uporabe?

 Poiščite ustrezni elektromagnetni ventil za vaš način uporabe in pričnite kar takoj varčevati z energijo.

 

Flyer - Kick and Drop - Controlling while saving energy

Solenoid valves with electricity-saving Kick and Drop Technology

2.76 MB

 


 

 

 

 

Primerjalni seznam