Deli povezavo po e-pošti
Niso bila izpolnjena vsa zahtevana polja.
Pošlji e-pošto

Ventilski otok tipa 8652 s sistemsko redundanco PROFINET S2

Naš ventilski otok tipa 8652 zdaj podpira tudi sistemsko redundanco PROFINET S2. Spoznajte vse njegove prednosti.

Type 8652 with Profinet Redundancy S2

Redundanca sistema igra ključno vlogo v procesni industriji in v infrastrukturnih objektih, kjer je tudi v primeru okvare treba zagotoviti delovanje sistemov. 

Ne glede na vrsto podjetja lahko vsaka prekinitev neprekinjenega proizvodnega procesa privede do velikih finančnih posledic ali celo ogrozi življenja zaposlenih. Zaradi tega na takih področjih potrebujemo posebne sistemske krmilnike in naprave.

Tip 8652 s sistemsko redundanco PROFINET S2 za visoko razpoložljivost sistema

Če odpove stroj, sistem ali sistemski krmilnik, podjetje utrpi visoke stroške zaradi izpada in s tem povezane izgube proizvodnje. 

Zato je ventilski otok tipa 8652 na voljo tako s protokolom redundance medijev (MRP) PROFINET kot tudi s sistemsko redundanco S2

Two diagrams with valve islands connected to one or two control units. Illustration of cable breaks between the valve islands (both diagrams), but also between the control unit (only on the right)

PROFINET S2 v kombinaciji s protokolom redundance medijev (MRP) rešuje dva ključna problema: izgubo komunikacije med napravami (levo) in okvaro programabilnega logičnega krmilnika (PLC) (desno).

Protokol redundance medijev (MRP) preprečuje popoln izpad sistema v primeru tehnične okvare na eni sami napravi

V primeru prekinitve komunikacije pri tipu 8652 (npr. zaradi pretrganega kabla) se ventilski otok napaja z dodatnim kablom po dodatnem komunikacijskem kanalu. Tako se lahko izognemo izpadom zaradi pretrganja kabla na terenu ali v napravi. 

Vendar pa nas ta funkcija ne ščiti pred izpadom v primeru okvare programabilnega logičnega krmilnika (PLC)

Sistemska redundanca PROFINET S2 preprečuje popolne okvare v primeru tehnične okvare sistemskega krmilnika

Ustrezni vmesnik PROFINET nam omogoča, da lahko tip 8652 hkrati povežemo z dvema sistemskima krmilnikoma. Če se krmilnik PLC okvari ali ga je treba popraviti, se za nemoteno izmenjavo podatkov uporabi drugo omrežje PROFINET. 

To omogoča krmiljenje sistema preko redundantne komunikacije in s tem zagotovi njegovo razpoložjivost. Manj izpadov sistema pa seveda pomeni učinkovitejšo proizvodnjo.

 

Tip 8652

AirLINE – ventilski otok – optimiziran za avtomatizacijo procesov

Tip 8652
  • Možna je varnostni izklop ventilov
  • Preprosta diagnostika z LCD-zaslonom
  • Zanesljivost procesa s pnevmatskimi funkcijami
  • Optimiziran za montažo na dno stikalne omarice
  • Eksplozijsko varne izvedbe v skladu z ATEX/IECEx cono 2

Kratek pregled prednosti

✓ Protokol redundance medijev (MRP in PROFINET S2 za večjo zanesljivost in razpoložljivost sistema ✓ Brez izpadov sistema v primeru pretrganja kabla ali okvare krmilnika